man dive under blue body of water

Moet ik als reisadviseur een blog bijhouden?

Je website moet een verlengstuk zijn van wie je bent, geen taak die onnodig veel energie vreet. Maar als reisadviseur is het bijhouden van een reisblog een heel goed idee. Je kunt er mooie reizen, gebieden of ervaringen mee uitlichten, foto’s laten zien en mensen warm maken voor een reis die jij hebt samengesteld.

Waarom zou ik een blog bijhouden als reisadviseur?

Met een blog laat je je expertise zien in een bepaald land of type reis. Je geeft mensen daarnaast ook de kans om je te leren kennen voordat ze bij je boeken.

Je website blijft door de blog ook actueel. Google en andere zoekmachines geven een grote voorkeur aan actuele sites. Websites met meer artikelen hebben daarnaast automatisch meer zoekwoorden. Zo kunnen mensen je vinden die niet eens wisten dat ze naar je zochten.

Wat schrijf ik in een blog als reisadviseur?

Behalve blogs over je eigen reizen kun je ook waardevolle informatie aanbieden:

Algemeen

  • Waar moeten mensen aan denken als ze een reis boeken?
  • Wat is de top tien reisbestemmingen als je een watervakantie wilt boeken?
  • Welke spullen moet je in je koffer stoppen voor je op reis gaat?

Persoonlijk

  • Wat was jouw mooiste reis?
  • Wat was jouw slechtste reiservaring?
  • Hoe ben je tot dit vak gekomen?

Als je het liever niet over jezelf hebt kun je ook interviews van je klanten schrijven waarin ze vertellen over hun droomreis.

Lees ook de schrijftips in Hoe schrijf je voor websites: de tien gouden regels

Wat als ik geen schrijver ben?

Maak gebruik van mensen die wel kunnen schrijven of content maken. Heb je ergens een fantastisch artikel gelezen over de watersport? Schrijf een paar zinnen over dit artikel, je persoonlijke ervaringen met het onderwerp en wat voor watersportreizen je aanbiedt. Link dan door naar het betreffende artikel of de video.

Kan ik dit ook uitbesteden?

Als je echt geen schrijver bent kun je een online communicatieadviseur inschakelen. Deze persoon kan een plan opstellen over hoe je je wilt presenteren naar de buitenwereld en ook meteen je social media bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld Rivka inschakelen om je teksten of interviews te schrijven.

Voor mij is mijn website alleen een visitekaartje

Mocht je je website echt alleen als visitekaartje willen houden dan zijn er andere manieren om de inhoud actueel te laten lijken:

  • houd je aanbod up-to-date
  • Post de teksten van je facebook- en instagramfeed op je website

Hulp bij een website voor een reisadviseur

Wil je dat wij je website bouwen of beheren? Neem dan contact op:

Scroll naar boven